-0.9 C
Denmark
mandag, februar 17, 2025
Kategori:

Æggekage med Flæsk og Tomat 🍳🥓

Antal personer: 4


Ingredienser:

  • 🥚 4-6 æg
  • 🥛 1 kop mælk
  • 🍞 1 kop mel
  • 🧂 1 tsk salt
  • 🍅 1 stor tomat
  • 🍄 4 champignoner
  • 🥓 4 skiver tyk flæsk
  • 🧀 Evt. lidt revet ost (valgfrit)

Sådan gør du:

  1. Steg flæsk og champignon:
    • Skær champignon i skiver og steg dem sammen med flæsk på en pande. Lad champignonerne stege i fedtet fra flæsket for ekstra smag. 🥓🍄
  2. Forbered tomater:
    • Skær tomaten i tykke skiver. 🍅
  3. Lav æggemassen:
    • Pisk æggene sammen med mel, mælk og salt, indtil blandingen er jævn og uden klumper. 🥚🥛
  4. Saml retten:
    • Læg de stegte champignoner og flæsk i bunden af et ildfast fad.
    • Hæld æggemassen over.
    • Pynt med tomatskiver og eventuelt lidt revet ost på toppen. 🧀🍅
  5. Bagning:
    • Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180°C.
    • Bag æggekagen, indtil den er hævet og fast i konsistensen – cirka 25-30 minutter. ⏳🔥

Servering:

Server æggekagen varm, gerne med et stykke groft rugbrød og en frisk salat ved siden af. Velbekomme! 🙌🥗

Man kan også være fræk at lave et spejlæg og ligge nogle champignons og tomater ovenpå efterfølgende for at pynte lidt op på den. 🥰


Denne opskrift passer perfekt som frokost eller let aftensmad og kan justeres, hvis du ønsker en vegetarisk version uden flæsk. 🥳

Andre spændende opskrifter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Følg os

0FansLike
0SubscribersSubscribe

Seneste opskrifter

Populære opskrifter