-0.9 C
Denmark
mandag, februar 17, 2025
Kategori:

Banankage

Den klassiske banankage, som altid er en sikker vinder. Den er utroligt nem at lave, så selv de mindste kan være med i køkkenet. Banankagen forbliver dejligt saftig og frisk i flere dage, hvilket gør den perfekt til at forberede i god tid. Det er en børnevenlig kage, der bringer glæde hver gang med sin velkendte og skønne smag – præcis som en rigtig banankage altid har gjort.


Ingredienser (ca. 12 stykker)

  • 3 æg
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smør – smeltet og afkølet
  • 2 modne bananer, mosede (ca. 1½ dl)

Overtræk:

  • 100 g mørk chokolade, smeltet
  • Evt. 50 g valnødder til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Forberedelse:
    Forvarm ovnen til 175°C (traditionel ovn). Smør en franskbrødsform eller hvilken anden form du ønsker kagen skal have (ca. 1 liter) eller beklæd den med bagepapir.
  2. Pisk dejen sammen:
    Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil det bliver til en luftig æggesnaps.
  3. Bland de tørre ingredienser:
    Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen, skiftevis med det afkølede smør.
  4. Tilsæt bananerne:
    Vend de mosede bananer forsigtigt i dejen, indtil det hele er jævnt blandet.
  5. Bagning:
    Hæld dejen i den forberedte form og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Test med en tandstik, om kagen er gennembagt – der må ikke hænge dej fast på den.
  6. Afkøling:
    Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle helt af.
  7. Overtræk og pynt:
    Når kagen er afkølet, overtrækkes den med smeltet mørk chokolade. Pynt med hakkede valnødder, hvis du ønsker det.

Tips:

  • For en ekstra banansmag, kan du tilsætte 1-2 bananer ekstra.
  • Hvis du ønsker et twist, kan du erstatte bananerne med 1 æble i små tern og tilsætte ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal.
  • Kagen kan fryses uden chokoladeovertræk.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1386 kJ / 331 kcal
  • Protein: 4,7 g
  • Kulhydrat: 40,4 g
  • Fedt: 16,7 g
  • Kostfibre: 1,4 g

Andre spændende opskrifter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Følg os

0FansLike
0SubscribersSubscribe

Seneste opskrifter

Populære opskrifter