Den klassiske banankage, som altid er en sikker vinder. Den er utroligt nem at lave, så selv de mindste kan være med i køkkenet. Banankagen forbliver dejligt saftig og frisk i flere dage, hvilket gør den perfekt til at forberede i god tid. Det er en børnevenlig kage, der bringer glæde hver gang med sin velkendte og skønne smag – præcis som en rigtig banankage altid har gjort.
Ingredienser (ca. 12 stykker)
- 3 æg
- 170 g sukker (ca. 2 dl)
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 100 g smør – smeltet og afkølet
- 2 modne bananer, mosede (ca. 1½ dl)
Overtræk:
- 100 g mørk chokolade, smeltet
- Evt. 50 g valnødder til pynt
Fremgangsmåde:
- Forberedelse:
Forvarm ovnen til 175°C (traditionel ovn). Smør en franskbrødsform eller hvilken anden form du ønsker kagen skal have (ca. 1 liter) eller beklæd den med bagepapir. - Pisk dejen sammen:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil det bliver til en luftig æggesnaps. - Bland de tørre ingredienser:
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen, skiftevis med det afkølede smør. - Tilsæt bananerne:
Vend de mosede bananer forsigtigt i dejen, indtil det hele er jævnt blandet. - Bagning:
Hæld dejen i den forberedte form og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Test med en tandstik, om kagen er gennembagt – der må ikke hænge dej fast på den. - Afkøling:
Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle helt af. - Overtræk og pynt:
Når kagen er afkølet, overtrækkes den med smeltet mørk chokolade. Pynt med hakkede valnødder, hvis du ønsker det.
Tips:
- For en ekstra banansmag, kan du tilsætte 1-2 bananer ekstra.
- Hvis du ønsker et twist, kan du erstatte bananerne med 1 æble i små tern og tilsætte ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal.
- Kagen kan fryses uden chokoladeovertræk.
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi: 1386 kJ / 331 kcal
- Protein: 4,7 g
- Kulhydrat: 40,4 g
- Fedt: 16,7 g
- Kostfibre: 1,4 g