Drømmer du om den berømte smag af en Big Mac, men vil gerne lave den selv? Denne hjemmelavede version er inspireret af den klassiske burger og smager mindst lige så godt – måske endnu bedre!
Ingredienser
Burgerbøffer:
- 450 g hakket oksekød (10-15% fedt)
- Salt og peber
- 1 spsk vegetabilsk olie
“Big Mac-inspireret” sauce:
- 1/2 dl mayonnaise
- 2 spsk finthakkede syltede agurker
- 1 spsk gul sennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- Salt og peber efter smag
Øvrige ingredienser:
- 3 sesamburgerboller (brug bunden af en ekstra bolle som midterbolle)
- 1 dl fintsnittet icebergsalat
- 1/2 dl finthakket løg
- 6 skiver cheddarost
- 12 skiver syltede agurker
Fremgangsmåde
1. Lav saucen:
- Bland mayonnaise, hakkede syltede agurker, sennep, hvidvinseddike, paprika, hvidløgspulver og løgpulver i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Stil saucen i køleskabet i 30 minutter for at udvikle smagen.
2. Form og steg bøfferne:
- Del kødet i 6 lige store portioner, og form dem til meget tynde bøffer.
- Krydr med salt og peber.
- Varm en pande med olie op på middel-høj varme, og steg bøfferne i ca. 2-3 minutter på hver side.
3. Klargør bollerne:
- Del sesambollerne i tre dele: bund, midterdel (fra en ekstra bolle) og top.
- Rist dem let på en tør pande eller i ovnen, så de bliver sprøde.
4. Saml burgeren:
Nederste bolle:
- Smør et lag sauce på.
- Tilsæt lidt fintsnittet salat og hakket løg.
- Læg en skive ost og en bøf på.
Midterbolle:
- Smør sauce på igen.
- Tilsæt salat, løg og 6 skiver syltede agurker.
- Læg endnu en bøf på.
Topbolle:
- Afslut med den sidste del af sesambollen.
Servering
Nyd din hjemmelavede version af den klassiske burger med pomfritter og en kold sodavand for den fulde oplevelse.
Bemærk: Denne opskrift er inspireret af McDonald’s Big Mac™, men er ikke den officielle version. Navnet Big Mac™ er et registreret varemærke ejet af McDonald’s.
Velbekomme! 🍔