-0.9 C
Denmark
mandag, februar 17, 2025

Forloren hare

Forloren hare er en rigtig mormorret, der bringer minder om hyggelige familiefrokoster og gammeldags dansk madlavning. Men det betyder ikke, at vi ikke kan opdatere den klassiske ret med nye smagsnuancer og råvarer! Denne opskrift kombinerer det bedste fra traditionen med et moderne twist, hvor sprødstegt bacon og aromatiske krydderurter giver ekstra fylde til farsbrødet, og de bagte rodfrugter og kartofler suger den saftige smag til sig. Perfekt til både hverdagsmiddage og festlige lejligheder!

Forloren hare

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Antal: 6 personer

Ingredienser til fars

  • 800 g hakket svinekød
  • 3 skiver bacon som er ristet sprødt og skåret i mindre tern
  • 2 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 0,5 dl piskefløde
  • 20 g finvalset havregryn
  • 2 spsk frisk timian, hakket fint
  • 1 tsk frisk rosmarin, hakket fint
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til resten af opskriften

  • Ca. 16 skiver bacon
  • 300 g gulerødder, i tern
  • 300 g rødbede, i grove tern
  • 400 g kartofler, i grove tern
  • 4 spsk rasp
  • 3 spsk frisk timian, hakket fint
  • Frisk timian til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til farsen i en stor skål og rør det godt sammen med en håndmikser i ca. 3 minutter, til farsen er ensartet.
  2. Form farsen til et farsbrød i et ovnfast fad, der er stort nok til også at rumme rodfrugterne.
  3. Drys farsen med rasp og læg et lag bacon henover hele farsbrødet.
  4. Fordel rødbeder, gulerødder og kartofler omkring farsbrødet i fadet, og drys med finthakket timian. Kartofler kan også koges i en gryde og serveres til hvis man foretrækker det.
  5. Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter, indtil farsen er gennemstegt og rodfrugterne møre. Vend kartofler og rodfrugter et par gange undervejs.
  6. Pynt med frisk timian inden servering.

Tip: Ønsker du sauce til retten, kan du hælde væden fra fadet i en gryde og lave en klassisk brun pandesauce.
Du kan udskifte rødbeder eller tilføje andre af dine yndlingsrodfrugter efter behov.

Previous article
Next article

Andre spændende opskrifter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Følg os

0FansLike
0SubscribersSubscribe

Seneste opskrifter

Populære opskrifter