Der er noget helt særligt ved at samles om en skål varm, duftende suppe på en kølig dag. Denne fyldige karrysuppe med kylling, kartofler og gulerødder er ikke bare nem at lave, men den bringer også masser af smag og hygge til middagsbordet. Perfekt til både travle hverdage og afslappede weekender.
Ingredienser (4 personer)
- 500 g gulerødder
- 500 g kartofler
- 400 g kyllingeinderfilet
- Salt og peber
- 3 spsk smør
- 2 store løg
- 2 spsk karry
- 1 liter vand
- 3 hønsebouillonterninger
- 3 dl fløde
Fremgangsmåde
- Forbered grøntsagerne
Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i mundrette tern. Sæt dem til side. - Tilbered kyllingen
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber. Smelt 1 spsk smør i en stor gryde, og steg kyllingen, indtil den er gennemstegt. Tag kyllingen op, og læg den til side. - Sautér løg
Hak løgene fint, og steg dem i resten af smørret, indtil de er klare og bløde. - Tilsæt grøntsager og karry
Kom gulerødder, kartofler og karry i gryden, og svits det i 2-3 minutter for at frigive smagen i karryen. - Kog suppen
Hæld vandet i gryden, smuldr bouillonterningerne i, og bring det i kog. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. - Afslut suppen
Riv eller skær den stegte kylling i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med fløden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber.
Serveringstip
Server suppen med et stykke friskbagt brød eller sprøde naanbrød. Top med lidt friskhakket persille eller en skefuld cremefraiche for ekstra lækkerhed.