-3.1 C
Denmark
mandag, februar 17, 2025

Hjemmelavede vingummier 🍬✨

Ingredienser:

  • 5 dl frugtsaft (fx vindrue-, appelsin- eller æblesaft)
  • 1 spsk citronsaft
  • 60 ml sukker (til vingummiblandingen)
  • 700 ml sukker (til overtræk)
  • 2 spsk neutral gelatine
  • 1/4 tsk salt
  • Valgfrit: Frugtfarve

Fremgangsmåde:

  1. Forbered saftblandingen:
    I en mellemstor gryde blandes frugtsaften med citronsaften. Tilsæt 60 ml sukker og 1/4 tsk salt, og rør, indtil det hele er opløst. 🍇🍊🍏
  2. Blomstring af gelatinen:
    Drys de 2 spsk neutral gelatine over saftblandingen. Lad det stå i ca. 5 minutter, så gelatinen kan blomstre (det gør det lettere at opløse gelatinen). ⏳
  3. Opvarmning af blandingen:
    Sæt gryden på middel varme og rør konstant, indtil blandingen er varm, og gelatinen er fuldstændig opløst. Pas på, at blandingen ikke koger! 🔥
  4. Hæld i forme:
    Når blandingen er glat, hældes den i en smurt 20×20 cm bageform eller i silikoneforme for sjove figurer. 🌟
  5. Afkøl og lad stivne:
    Sæt formen i køleskabet, og lad vingummierne køle i 4-6 timer, eller indtil de er faste og helt stivnede. ❄️
  6. Skær og form:
    Når vingummierne er stivnet, tages de forsigtigt ud af formen. Du kan skære dem i små firkanter eller bruge småkageudstikkere til at lave kreative figurer. 🍬
  7. Overtræk med sukker:
    Hæld 700 ml sukker i en lav skål. Rul hver vingummi i sukkeret, så de bliver dækket grundigt, og ryst overskydende sukker af. 🍚
  8. Opbevaring:
    Opbevar de hjemmelavede vingummier i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan holde i flere uger (hvis du kan lade være med at spise dem først)! 😋

Nyd dine frugtige, chewy vingummier! De er perfekte at dele med dine kære eller at gemme som en sjov snack. 🍇🍊🍏

Vil man gøre lidt mere ud af sit slik kan man købe forme til det på nettet som når man bager kager m.v.

Andre spændende opskrifter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Følg os

0FansLike
0SubscribersSubscribe

Seneste opskrifter

Populære opskrifter